Erfaren UX researcher

Søk nå

Erfaren UX researcher

Vi utvikler fremtidens dagligvareopplevelse. Nøkkelen til å få til dette er overlegen innsikt i folks vaner og hverdagsliv, problemer, behov og syn på våre løsninger; og nøkkelen til det igjen er Norges dyktigste UX researcher. Er det deg?

Vi har i Kolonial.no klart å bli Nordens raskest voksende dagligvareselskap på nett, og mye av grunnen til det er et lidenskapelig kundefokus og et sterkt product & tech-team. Vår kraftige egenutviklede plattform gjør hverdagen lettere for tusenvis av kunder og vi disrupter et marked som er større enn markedet for salg av musikk globalt.

Som UX researcher hos oss blir du en del av et ambisiøst produktteam, og du vil lede an arbeidet med å la brukerinnsikt bli en integrert del av alt vi gjør for å utvikle Kolonial.no i tiden fremover.

FULL-TIME · NYDALEN, OSLO

Arbeidsoppgaver:

Som vår første UX-researcher vil du ha et ekstra ansvar med å forme dette området på tvers hos oss. Du er en pådriver for å identifisere behov for brukerundersøkelser- og innsikt i og på tvers av team. Du støtter i planlegging og gjennomføring av brukerstudier og sørger for at vi er ledende på å legge innsikt fra brukerstudier til grunn for strategiske og taktiske beslutninger. I tillegg vil du:
 • Jobbe tett med analytikere og data scientists for å skape gode hypoteser til hva vi bør gjøre/teste ved å kombinere kvalitativ og kvantitativ data.

 • Lede planlegging og gjennomføring av brukerstudier, så vel som oppfølging av eksterne leverandører som gjør undersøkelser for oss.

 • Støtte våre team i planlegging, definering, gjennomføring og analyse av brukerstudier og du sørger for at brukerdata- og innsikt gjenspeiles i design og implementeringer.

 • Sørge for at funn og innsikt fra brukerdata- og studier informerer alt vi gjør: strategiarbeid, produkt- og teknologiutvikling, dataanalyse, markedsføring, kommersialisering og drift.

 • Kommuniser og dele innsikt med alle i bedriften. Kundeinnsikt hører hjemme hos alle og i alt fra strategi og utvikling til drift.


Vi ser etter deg som:

 • Er nysgjerrig på mennesker, har lidenskap for å forstå brukernes problemer og hente ut unik innsikt.
 • Har en trang til å filtrere ned løsninger til det som virkelig betyr noe. Ryggmargsrefleksen din er å stille spørsmål som starter med “hvorfor” så og si hele tiden.
 • Har erfaring med og evne til å gjennomføre ulike typer brukerstudier (f.eks. lab og feltbaserte studier, så vel som ekspertmetoder som heuristisk evaluering og kognitiv gjennomgang). Du har god forståelse for metodene ved en brukerundersøkelse; deres fordeler, kostnad, tidsrammer og hvordan de passer i ulike faser av produktets livsløp.
 • Du vet godt hva som ligger til grunn for god brukervennlighet- og opplevelse (spesielt digitalt)
 • Tenker at kunnskap er til for å deles og at funn fra research ikke er verdt noe før alle har internalisert det.
 • Kommuniserer skarpt, visuelt og engasjerende — skriftlig og muntlig.
 • Er nøyaktig, pliktoppfyllende og har faglig integritet.
 • Er selvgående og komfortabel med å ta ansvar, samtidig som du er en teamspiller og evner å hente ut det beste i menneskene rundt deg.
 • Trives i en hverdag hvor ting går fort — og finner enorm glede i å få lansert produkter som svarer pinlig nøyaktig på brukernes behov.


Kvalifikasjoner:

Du har svært god forståelse for hvordan digital teknologi kan løse behov på radikalt nye (og bedre) måter. Du er entreprenøriell av natur, med stort fokus på brukeropplevelse, og har sterke analytiske evner både kvalitativt og kvantitativt — som du bruker daglig i arbeidet med å grave etter innsiktsgull. Videre ser vi etter:

 • 5+ års erfaring innen UX research eller relatert fagfelt, med hovedtyngden innenfor det digitale
 • Utdanning innen design, menneske-maskin interaksjon, samfunnsvitenskap med fokus på research, eller lignende er å foretrekke
 • Ledererfaring og/eller er interessert i å ta en lederrolle innenfor UX / UX research
 • Bevist evne til å være brukerens stemme i kryssfunksjonelle produktutviklingsteam
 • Lang erfaring med å bygge intuitive digitale løsinger for stor skala; helst så lean og smidig som overhodet mulig


Høres dette ut som deg? Eller noen du kjenner?

Hos oss får du:

 1. Jobb i Norges mest spennende oppstartsselskap: en ekte teknologidrevet bedrift som forandrer livet til kundene våre hver dag.
 2. Lyse, nyoppussede kontorer i Nydalen med fantastisk utsikt
 3. Muligheten til å legge innsiktsfundamentet for hvordan Kolonial.no skaper helt nye handlevaner
 4. Sjansen til å snu opp ned på dagligvarebransjen
 5. Valgfritt arbeidsverktøy (de fleste bruker Mac her i gården)
 6. Ta del i et bra fagmiljø og et team med svært dyktige kolleger
 7. Konkurransedyktig lønn og mulighet for å bli med i vårt incentivprogram.
 8. Fantastisk kaffe og enda bedre lunsj - med egen kokk.